Deze drive-in woning biedt een vernieuwende oplossing voor woonkavels langs autostraten. De woning laat zich hierbij inspireren door verschillende bestaande drive-in concepten zonder dat het haar toebehorende nadelen meeneemt. Zo zijn de minpunten van traditionele drive-in woningen vaak dat je een slechte relatie krijgt met de achtertuin en dat je beneden een extra slaapkamer en wasruimte krijgt die erg ver weg is gelegen ten opzichte van de andere slaapkamers. Dit is bijvoorbeeld niet ideaal met kinderen. Moderne drive-in woningen kennen dan ook vaak een helling naar een half verdiepte garage. Hierdoor kan de woonkamer wel aan de achtertuin gepositioneerd kan worden. Toch is deze ruimte voor een helling niet altijd aanwezig en vindt men een smalle helling tussen keerwanden in de praktijk vaak lastig en eng om te gebruiken. In dit project worden hellingen naar de garage dan ook vermeden door de gehele straat iets lager dan het maaiveld te leggen en de achtertuin wat op te hogen. Op deze manier ontstaan veilige en brede parkeerruimten tussen de garage en straat (dus zonder kostbare nauwe helling met keerwanden).

Door een vernieuwend split level concept zal de woonkamer zich direct aan de achtertuin bevinden. Vervolgens kan men op een open wijze weer de halve verdieping hoger gelegen, en aan de straat georiƫnteerde, kook- en eetruimte bereiken. In deze ruimte bevindt zich de toegang tot het private gedeelte van de woning, waar men steeds weer een halve verdieping kan klimmen om bij nieuwe slaap- en wasruimtes terecht te komen. Uiteindelijk zal het trappenhuis uitmonden in een dakterras.

Zowel de garage, de woonkamer als de eetruimte zullen beschikken over vouwdeuren. In het geval van de garage zijn dit automatische matglazen vouwdeuren, die men tevens handmatig kan openen. Bij het stallen van fietsen is het openen van een gedeelte van het systeem bijvoorbeeld een stuk handiger dan het openen van de gehele poort. De vouwdeuren in de leefruimten zijn handmatig te bedienen en kunnen zomers een volledig open overgang tussen binnen en buiten bewerkstelligen. De eetruimte kan op die manier transformeren naar een inpandig balkon.

voorkantdrivein940 1

driveintekening 20160210

driveindoorsnede 20160210